2019-11-01 11:39:22• hírek • Bajnai Botond

Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt

Újabb két segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt szatmári szervezete; november 8-ig lehet jelentkezni, 11-én kezdődnek a tanfolyamok.

 

Idén már az 5. és 6. segédápoló-képzést indítja a szatmári Vöröskereszt, mivel nagy az érdeklődés a tanfolyam iránt ezúttal nem csak a megyeközpontban, de Nagykárolyban is megszervezik a kurzust.

 

A szatmári helyek többsége már megtelt, de Nagykárolyban még többen jelentkezhetnek; mindkét helyszínen 28–28 személy vehet részt a november 11-én kezdőd három hónapos képzéseken.

 

Rodica Borlan, a szervezet vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy a résztvevők összesen 720 tanóra alatt sajátítják el a segédápolói szakma alapjait. A tanfolyam díja ezúttal is 1100 RON.

 

A háromhavi képzés első hónapja főként az elméleti alapok lefektetéséről szól majd, viszont a második és harmadik hónapban már élesben is kipróbálhatják a tanultakat a jelentkezők.

 

A sikeres vizsgát követően az országban és külföldön is elismert diplomát kapnak a sikeresen teljesítők.

 

A szatmári szervezet vezetője szerint azok akik megszerzik ezt a diplomát jellemzően könnyen álláshoz jutnak, kik külföldön helyezkednek, mások pedig itthon, kórházakban, idősek otthonában, bölcsődékben jutnak munkához.

 

A tanfolyamon való részvételhez a minimum 8. osztály meglétét igazoló diploma szükséges.

 

Bővebb információkért forduljanak személyesen a Vöröskereszt Szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utca 3. szám alatti irodájához, de lehetőség van telefonon érdeklődni. Szatmárnémetiben a 0261.770.244-es telefonszámon, míg Nagykárolyban a 0744606379-es telefonszámon juthatnak bővebb tájékoztatáshoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: